Hands across Borders projecten op stapel


Hab-logo-900Nepal: november 2015

Concrete plannen zijn er om naar het Kirtipur ziekenhuis te gaan om te delen in kennis van brandwonden en fracturen. Dit is een vervolg project op het bezoek van drie collega’s die in 2014 hier zijn geweest bij het vorige HAB bezoek aan Nepal.

India: november 2015

Concrete plannen zijn er om in Mysore aan het JSS college een training mee te helpen organiseren van 2 dagen, te weten 23 en 24 november. Vervolgens naar het zuiden voor een 1-2 daagse training in Karigiri en/of Vellore waar een groot lepra trainingscentrum en academisch ziekenhuis is.
Dan zijn we uitgenodigd in Delhi om in een workshop over handen aan de National Fysiotherapie congres mee te helpen organiseren. Deze laatste contacten hebben we overgehouden aan onze laatste HAB bezoek aan Delhi in 2013. Netwerken werkt goed!

Myanmar (Birma): jan/feb 2016

Plastisch chirurg Wim Theuvenet is in het verleden regelmatig naar Birma geweest voor training van (para-)medici in het lepraziekenhuis in het zuiden nl de stad Mawlamyine. Birmese artsen worden verder opgeleid in de algemene reconstructieve chirurgie en met name de reconstructieve chirurgie voor leprapatienten. Dit levert alleen vruchten af wanneer de paramedische cq therapeutische zorg ook op peil is.
Voor begin 2016 is er weer een workshop van een paar dagen gepland in dat ziekenhuis waar mogelijk ook niet-leprapersoneel zal worden uitgenodigd. Verder wordt gekeken of er in de hoofdstad Yangon en/of in het noorden Mandalay ook een training verzorgd kan worden. Mogelijk dat de Nederlandse Leprastichting hier ook een rol in kan gaan spelen.
NB: voor Myanmar moet er een behoorlijke papierwinkel geregeld worden (lees: visum regelen) wat het liefst DEZE MAAND afgewikkeld wordt. Hier is dus enige haast bij.


Al het bovenstaand klinkt ongelofelijk ingewikkeld, dat begrijpen we. We willen benadrukken dat je absoluut geen tientallen jaren ervaring hoeft te hebben om mee te kunnen en iets aan de buitenlandse collega’s te kunnen bieden. Een open, flexibele houding en een sterke passie voor handtherapie zijn genoeg om voor iedereen een zinvol bezoek van te maken!
En vergeet natuurlijk niet de rest van de (vakantie)periode die je daar kunt doorbrengen…

Mocht je geprikkeld zijn, meld je dan aan als vrijwilliger via handsacrossbordersNL@gmail.com en dan houden we je verder op de hoogte.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

18 + 12 =