introductie


ESSER MASTERRCLASS HAND THERAPY is de nieuwe naam voor de Praktijk Opleiding Handtherapie van het Erasmus MC.

De eerstvolgende opleiding start in januari 2024 en wordt mede georganiseerd door de Esser Masterclass stichting van de afdeling plastische, reconstructieve en handchirurgie van het Erasmus MC. (essermasterclass.com).

Het Erasmus MC is al jarenlang een (inter-)nationaal erkend centrum voor handchirurgie. Omdat operatie en nabehandeling hand in hand gaan, is ook de handtherapie in Rotterdam sterk ontwikkeld. Handchirurgie en handtherapie vereisen een specialistische aanpak en derhalve ook een opleiding op hoog niveau.

De Esser Masterclass Hand Therapy is bedoeld voor fysio- en ergotherapeuten die al ervaring hebben met handtherapie en zich verder willen verdiepen in de verschillende aspecten van chirurgie en therapie. Het doel van de opleiding handtherapie is de uitwisseling van ervaringen, verdieping van kennis en bedreven raken in bepaalde vaardigheden op het specifieke gebied van de handtherapie om patiënten met een breed scala van handaandoeningen effectief volgens hedendaagse methodes te kunnen onderzoeken en behandelen.

Bij het goed doorlopen van stage, toetsen en examens zal een certificaat uitgereikt worden.

Accreditaties in verleden verkregen:
ADAP (ergotherapeuten) (ID 309692) 175 punten
Keurmerk Fysiotherapie (ID 309692) 175 punten
KNGF Accreditatie (ID 25292) 165 punten Kwaliteitsdeel en Algemeen Fysiotherapeut  deel


Uit de de totaal evaluatie van de opleiding:

Welk cijfer geef je de cursus in zijn totaal? 
(Schaal 1 = absoluut zeer slecht  10 = absoluut zeer goed)

cijfer 7           4%
cijfer 8          42%
cijfer 9          50%
cijfer 10          4%

Zou je deze opleiding aanraden aan een collega?
( Schaal 1 = absoluut niet,  10 = zeker wel)
cijfer 7                8%
cijfer 8              32%
cijfer 9              32%
cijfer 10            28%

Ga naar aanmelding

SPONSORS:

Opmerkingen cursisten:

“Bedankt om ons allemaal een jaar lang op sleeptouw te nemen doorheen hand- en polsland. De opleiding was bij momenten pittig en veeleisend (in combinatie met het dagdagelijkse werken en leven) maar ik kan (en zal) hem iedereen warm aanbevelen”

 “Snijzaal is altijd geweldig interessant.  De laatste dag, brandwonden en complexe letsel erg interessant en aangrijpend. Leuk die twee gasten te kunnen spreken.”

 ” Vooral de op de praktijk toegesneden lessen (en info-teksten van Ton Schreuders!) vond ik heel leerzaam. Er was een goede afwisseling tussen de diverse docenten. Ik vond de stagedagen ook erg interessant: goed om eens ergens anders te kijken.”

” Het was een pittig studiejaar maar zeer de moeite waard!”

 “Al met al zeer veel kundige docenten met voldoende didactische vaardigheden”

 “Ik heb het programma van iedere lesdag opnieuw bekeken en de congresdag, stuk voor stuk dagen met een goede inhoud.”

“De organisatie van de opleiding was erg goed verzorgd, en inhoudelijk een zeer leerzame en praktisch toepasbare opleiding! Het heeft mijn enthousiasme nog verder vergroot”

“Het enige wat ik wat miste, was een stuk over wondbehandeling. Verder heb ik de opleiding met zeer veel plezier gedaan. Het was best een tijdsinvestering; ik heb veel nagelezen, andere boeken erbij gehaald, etc., want er valt zoveel te weten over handen!”