Erasmus MC Handtherapie cursussen in 2021

Al deze cursussen duren een dag en kunnen ook los gevolgd worden en in willekeurige volgorde. Informatie over locatie, kosten en accreditaties vind je onderaan deze pagina.


Anatomie van de hand en onderarm – zaterdag  2021 (datum nog niet bekend, een zaterdag in 2021)

Deze dag wordt door ervaren hand chirurgen gegeven op het anatomisch lab van het ErasmusMC Rotterdam met gebruik van niet- gefixeerde (fresh frozen) preparaten waardoor bdv de pezen nog kunnen bewegen en de eigenschappen en kwaliteit van het weefsel behouden blijven.

>>> meer informatie

Ga direct naar inschrijven >>> klik hier


Module 1  basis –  De acht meest voorkomende handaandoeningen (datum nog niet bekend, een vrijdag in voorjaar 2021)

Deze module 1 is vooral gericht op de acht handaandoeningen zoals beschreven in de Huisartsen richtlijn: CTS – Ganglion – Artrose – Trigger finger – Mallet finger – Dupuytren – De Quervain- CMC 1 artrose. Per aandoening wordt aandacht besteed aan diagnose en behandeling zullen zodanig aan bod komen dat de behandelaar deze zelfstandig kan behandelen en weet welke patiënten te verwijzen voor verder diagnostiek en/of specialistische zorg.
Deze eerste module is vooral geschikt voor fysio- en ergotherapeuten in de eerste lijn en is ook een uitstekende voorbereiding op de Praktijk Opleiding Handtherapie.

Ga direct naar inschrijven >>> klik hier


Module 2 basis – vrijdag 29 mei 2020 – Trauma’s van de hand en pols (datum nog niet bekend, een vrijdag in voorjaar 2021)

Bij de module 2 ligt het accent op de trauma’s van de hand en pols. Tijdens de lessen zal aandacht zijn voor de wondgenezing na trauma. Onderwerpen zijn luxaties van het PIP gewricht (volaire plaats letsel) en het MCP van de duim (skiduim), en van de pols (SL dissociatie, TFCC, DRU). Ook is er uitgebreid aandacht voor buig- en strekpeesletsels. Fracturen van de pols en vingers komen aan bod. Deze module is zeer geschikt voor onervaren – beginnende therapeuten. Module II is ook geschikt voor fysio- en ergotherapeuten in de eerste lijn en een uitstekende voorbereiding op de Praktijk Opleiding Handtherapie.

Ga direct naar inschrijven >>> klik hier


Spalken met Delta-Cast Soft – (datum nog niet bekend)

Delta-Cast® Soft is een uniek product, een semi-rigide kunststof gipsverband, soms ook wel soft cast genoemd, heeft een aantal voordelen waarvan het draagcomfort er een is.  Naast kennismaken met de eigenschappen van Delta-Cast Soft worden verschillende hand en pols spalken gedemonstreerd en geoefend. Aan het eind van de dag krijgt de cursist voldoende materiaal mee om direct zelfstandig aan het werk te gaan.

Locatie is het Essity bureel: Arnhemse Bovenweg 120 – 3708 AH Zeist

Kijk op deze pagina voor meer informatie en video’s


Centraal en perifeer neurologische aandoeningen van de bovenste extremiteit  (datum nog niet bekend)

Centraal en perifeer neurologische aandoeningen van de bovenste extremiteit. Spasticiteit; onderzoek en behandeling, zenuwletsels, sensory re-education, spiegeltherapie;  oa met Ben van Cranenburgh over: Plasticiteit en herstel: onvermoede mogelijkheden en Behandelstrategieën in de neurorevalidatie: wat is geschikt voor wie?
Geschikt voor ervaren en onervaren therapeuten.

Ga direct naar inschrijven >>> klik hier

 


Algemene informatie

– Locatie is het Erasmus MC te Rotterdam. De Soft cast cursus wordt op een andere locatie gegeven.
– De cursussen starten om 9.30 uur en duren meestal tot 17.00 uur en hebben 7 contacturen.
– Kosten zijn per cursus 275 euro, inclusief reader, lunches.
Bij het volgen van alle modules zal voor de Praktijk Opleiding Handtherapie van het Erasmus MC een korting van 10% worden gegeven.

Accreditaties voor alle modules:

ADAP (ergotherapeuten) 11 punten per module
Keurmerk Fysiotherapie 11 punten per module
KNGF Kwaliteitsdeel en Algemeen fysiotherapeut 5-7 punten per module

Ga direct naar inschrijven >>> klik hier

informatie: info@handweb.nl


Reacties deelnemers:

Hartstikke mooie cursus!

Ik kwam natuurlijk ‘vanuit het niets’ (had geen vergelijkbare cursus als start gehad), waardoor het een erg intensief traject is geweest.

Erg boeiend zoals je de stof overbrengt, ons aan het denken zet en zelf ook steeds open staat voor inbreng / discussie.

Een vervolg in een soortgelijke opzet voor verdere verdieping lijkt mij zeer zinvol.

Zeer prettige cursus. Open, veilige sfeer. Voor mij gegeven op een zeer welkom moment. Veel geleerd/kennis op gedaan. Goed toepasbaar in de praktijk.

Practicum op het einde (spalken) was een leuke/nuttige afwisseling met de theorie, al was iets meer uitleg bij het aanleggen van de spalken wel fijn geweest.

Verder complimenten, veel kennis opgedaan en hele enthousiaste en motiverende docenten.”

Ik vond het een zeer leuke cursus en heb erg veel bijgeleerd!!!

het was perfect zo. ondanks de lange dag had ik geen enkel moment een duf gevoel

Prima cursus, zeer leerzaam!