introductie


ONDERWIJSCENTRUM
Onderwijscentrum Erasmus MC

Het Erasmus MC is al jarenlang een (inter-)nationaal erkend centrum voor handchirurgie. Omdat operatie en nabehandeling hand in hand gaan, is ook de handtherapie in Rotterdam sterk ontwikkeld. Handchirurgie en handtherapie vereisen een specialistische aanpak en derhalve ook een opleiding op hoog niveau

De opleiding handtherapie is bedoeld voor fysio- en ergotherapeuten die al ervaring hebben met handtherapie en zich verder willen verdiepen in de verschillende aspecten van chirurgie en therapie. Het doel van de opleiding handtherapie is de uitwisseling van ervaringen, verdieping van kennis en bedreven raken in bepaalde vaardigheden op het specifieke gebied van de handtherapie om patiënten met een breed scala van handaandoeningen effectief volgens hedendaagse methodes te kunnen onderzoeken en behandelen.

Bij het goed doorlopen van stage, toetsen en examens zal een Certificaat uitgereikt wordt.

website ErasmusMC


Uit de de totaal evaluatie van de opleiding:

Welk cijfer geef je de cursus in zijn totaal? 
(Schaal 1 = absoluut zeer slecht  10 = absoluut zeer goed)

cijfer 7           4%
cijfer 8          42%
cijfer 9          50%
cijfer 10          4%

Zou je deze opleiding aanraden aan een collega?
( Schaal 1 = absoluut niet,  10 = zeker wel)
cijfer 7                8%
cijfer 8              32%
cijfer 9              32%
cijfer 10            28%

Ga naar aanmelding

 

Opmerkingen cursisten:

“De anatomie en lessen in bindweefsel structuren waren leerzaam en prettig, daarnaast de lessen van de plastische chirurgen.”

” De lessen over de pols, m.n. de presentatie van Prof. Ritt en de lessen over bindweefsel van J. J. de Morree.”

 “Snijzaal is altijd geweldig interessant.  De laatste dag, brandwonden en complexe letsel erg interessant en aangrijpend. Leuk die twee gasten te kunnen spreken.”

” Ik vond alles echt heel interessant!Anatomie, biomechanica, state-of-the art operatie/behandeltechnieken etc.”

 ” Vooral de op de praktijk toegesneden lessen (en info-teksten van Ton Schreuders!) vond ik heel leerzaam. Er was een goede afwisseling tussen de diverse docenten. Ik vond de stagedagen ook erg interessant: goed om eens ergens anders te kijken.”

 “Hartelijk dank voor de interessante cursus!”

” lessen van Jan Jaap de Morrée, echt geweldig! Verder waren er veel goede lessen waar ik veel van geleerd heb, maar deze sprongen er uit.”

” Dr. Morree, hij kan lastige stof erg goed uitleggen.Anatomie van de hand. Onderzoek van de hand. Pols anatomie enz. Dr.Ritt en pols onderzoek Mw. Videler. Brandwonden en dan mn. het contact met de twee patienten,”

” De les van Marco Waleboer was didactisch heel sterk en veel van geleerd en dus ook veel onthouden. Onbetwist voor mij de beste!”

” Het was een pittig studiejaar maar zeer de moeite waard!”

 “Al met al zeer veel kundige docenten met voldoende didactische vaardigheden”

 “de bijdrage van Prof. Hovius boeiend en een goed verteller.”

 “bevlogen sprekers springen er boven uit, maakt de stof levend; dhr Morree, dr Ritt.”

“Ik heb het programma van iedere lesdag opnieuw bekeken en de congresdag, stuk voor stuk dagen met een goede inhoud.”

“De organisatie van de opleiding was erg goed verzorgd, en inhoudelijk een zeer leerzame en praktisch toepasbare opleiding! Het heeft mijn enthousiasme nog verder vergroot”

“Het enige wat ik wat miste, was een stuk over wondbehandeling. Verder heb ik de opleiding met zeer veel plezier gedaan. Het was best een tijdsinvestering; ik heb veel nagelezen, andere boeken erbij gehaald, etc., want er valt zoveel te weten over handen!”